Naslovna

O nama

CaMLA ispiti

Online nastava

Kursevi

Kontakt

Priprema za TOEFL

TOEFL (Test of English as a Foreign Language) test se koristi da proceni sposobnost govornika, kojima engleski nije maternji, da govore, slušaju, čitaju i pišu na engleskom jeziku, kao i da li su u stanju da kombinuju ove 4 veštine kako bi odgovorili na specifične zadatke koji se od njih očekuju na ovom ispitu.

TOEFL je priznat u više od 9,000 institucija koje organizuju ispit u preko 130 zemalja, uključujući Australiju, Kanadu, Sjedinjene Države i Britaniju. Ispit se organizuje 50 puta godišnje u preko 4500 ispitnih centara širom sveta.

Ispit je moguće polagati u 2 formata TOEFL- TOEFL iBT (polaže se na internetu ) and TOEFL – PAPER -BASED ( polaže se u papirnom obliku).

Obično se održava subotom i nedeljom a kandidat može da polaže test neograničen broj puta ,uz uslov da se test ne može polagati u vremenskom razmaku kraćem od 12 h od poslednje polaganog testa.

Kome je namenjen ispit:

 • Studentima koji planiraju da studiraju na univerzitetima i koledžima u inostranstvu na kojima je engleski zvanični jezik institucije
 • Kandidatima koji ostvaruju pravo na stipendije ovih institucija
 • Studentima engleskog jezika koji žele da prate svoj napredak u učenju
 • Studentima i radnicima koji podnose zahteve za izdavanje viza

Test TOEFL se sastoji od 4 dela:

 • Listening - slušanje (u trajanju od 60–90 minuta, 31 do 51 pitanje)
  Odlomci za slušanje uključuju delove predavanja iz raznih naučnih oblasti te diskusije i konverzacije koje su povezane sa rešavanjem problema studenata
 • Reading - čitanje (u trajanju od 60 do 80 minuta, 36 do 56 pitanja)
  Od kandidata se očekuje da pročitaju 3 do 4 akademska odlomka i odgovore na pitanja vezana za njih
 • Speaking - govor (u trajanju od 20 minuta, ukupno 6 zadataka koji integrišu 2 ili 3 veštine - čitanje, slušanje, govor - kao i veštine sumiranja i parafraziranja teksta, takodje kandidat treba da izrazi lično mišljenje o poznatoj temi )
 • Writing - pisanje (trajanje 50 minuta, 2 zadatka: 1. Esej na zadatu temu - potrebno izraziti i argumentovati mišljenje o temi, 2. Kratak esej baziran na odlomcima za čitanje i slušanje)

Kandidati imaju na raspolaganju 4,5 sata da završe sve komponente testa.

Zadaci na TOEFL testu podrazumevaju kombinaciju više od jedne veštine, I testiraju sposobnost kandidata da studira na stranom jeziku , odnosno da komunicira na akademskom nivou u radnom, profesionalnom okruženju.

Uputstvo koje prati zadatak može da glasi:

 • a) Slušajte, čitajte a potom odgovorite na pitanje
 • b) Poslušajte odlomak a potom odgovorite na pitanje
 • c) Pročitajte i poslušajte odlomak a zatim odgovorite na pitanje

Nakon polaganja kandidati će dobiti rezultate za pojedinačne delove testa kao i ukupan rezultat.

Škola stranih jezika Smiley uspešno priprema kandidate za polaganje ovog testa uz korišćenje najsavremenije literature i uz temeljnu pripremu. Akcenat je na individualnom pristupu podučavanja, te se nastava odvija u malim grupama ili individualno kako bi se postigao maksimalan rezultat. U nastavi se koristi mnoštvo saplementarnog materijala u cilju postizanja efikasne i sveobuhvatne pripreme.

Uslov da bi kandidat pristupio pripremi za TOEFL je da poseduje znanje opšteg engleskog na nivou B1.

Trajanje kurseva pripreme za TOEFL ispit zavisi od trenutnog nivoa znanja kandidata, i kreće se od 2 do 4 meseca, sa dinamikom nastave od 2 do 3 puta nedeljno po dvočas.

upis novih kandidata online kursevi kursevi za decu

Kontakt info

 • Jurija Gagarina 229
  TC ENJUB, Blok 45 I sprat
  srednji deo, lokali 252 i 267
 • 064.236.01.65
 • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Uslovi korišćenja sajta

Vlasnik domena www.skolastranihjezika-smiley.edu.rs je Škola stranih jezika Smiley - Novi Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takodje vlasništvo Škole stranih jezika Smiley - Novi Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Škola stranih jezika Smiley - Novi Beograd.