Naslovna

O nama

CaMLA ispiti

Online nastava

Kursevi

Kontakt

Kurs norveškog jezika za odrasle

Norveški jezik pripada severnoj grupi germanskih jezika. Veoma je blizak švedskom i danskom a takodje sličan engleskom i holandskom.

Kursevi norveškog jezika prate podelu i nivelaciju po Zajedničkom evropskom referentnom okviru za jezike. Početni kursevi A1 traju 2,5 meseca sa fondom časova 22 dvočasa a viši početni A2 traju 3,5 meseca sa fondom od 32 dvočasa. Dinamika nastave je 2 puta nedeljno po dvočas, a termini su uskladjeni sa potrebama polaznika.

Sadržaj kurseva je vezan za teme iz svakodnevnog života a leksički okvir usmeren na komunikativne funkcije. Cilj kursa je osposobljavanje kandidata da jasno razumeju govorni jezik, budu u stanju da na jednostavan način iznesu svoje mišljenje o temama obradjenim na kursu i pri tome pokažu osnovno znanje Norveške gramatike.

Srednji kursevi traju 4 meseca i pored opšteg jezika uvode vokabular vezan za radno, poslovno okruženje. U nastavi se koriste udzbenici izdati u Norveškoj i preporučeni za podučavanje norveškog strancima. Takodje materijal koji se na kursu obradjuje obuhvata autentične odlomke i video klipove u kojima su akteri maternji govornici i koji imaju za cilj da pored jezika, prošire znanja o bogatoj norveškoj kulturi i načinu života.

upis novih kandidata

Kontakt info

  • Jurija Gagarina 229
    TC ENJUB, Blok 45 I sprat
    srednji deo, lokali 252 i 267
  • 064.236.01.65
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Uslovi korišćenja sajta

Vlasnik domena www.skolastranihjezika-smiley.edu.rs je Škola stranih jezika Smiley - Novi Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takodje vlasništvo Škole stranih jezika Smiley - Novi Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Škola stranih jezika Smiley - Novi Beograd.