Naslovna

O nama

CaMLA ispiti

Online nastava

Kursevi

Kontakt

Kurs madjarskog jezika za odrasle

PRIPREMNI KURS ZA INTERVJU PRI MADJARSKOJ AMBASADI RADI STICANJA MADJARSKOG DRŽAVLJANSTVA

Madjarski jezik pripada grupi Ugro–finskih jezika i dosta se razlikuje od Indo-evropskih. Govori ga otprilike preko 12 miliona ljudi u svetu a od toga oko 3 miliona se nalaze izvan matične zemlje Madjarske.

Iako prvi utisak o izgovoru i melodici ovog jezika može da kod slušalaca stvori predstavu da je težak da se nauči, zapravo njegova gramatika se dosta oslanja na upotrebu sufiksa i prefiksa, a rod se ne razlikuje, te su upravo ove činjenice novina za one koji ga uče kao strani jezik.

Ovaj kurs Vam nudi da na najefikasniji način i kroz upotrebu konverzacijskog metoda naučite osnove madjarskog jezika sa fokusom na izgovoru i akviziciji fraza i formi vezanih za neposredno okruženje, te konstantnom simuliranju intervjua, u smislu korišćenja vokabulara i izraza vezanih za kontekst predstavljanja, porodice, slobodnog vremena, profesije, odredjenih kulturnih stremljenja, muzike, umetnosti, nauke...

Fond časova je 35 dvočasa i uključuje dodatni materijal predvidjen da se kandidat temeljno pripremi za razgovor u ambasadi.

Dinamika nastave je 3 puta nedeljno po dvočas a trajanje kursa 3 meseca.

Grupe su manje, oko 3 do 4 polaznika, kako bi se obezbedilo da svaki pojedinac u grupi ima dovoljno "prostora" da na časovima vežba i uspešno progovori madjarski jezik.

U nastavi se koriste najsavremeniji udžbenici i nastavna sredstva izdati od strane madjarskih izdavačkih kuća. Predavači su iskusni profesori i maternji govornici sa diplomom filološkog fakulteta.

upis novih kandidata online kursevi

Kontakt info

  • Jurija Gagarina 229
    TC ENJUB, Blok 45 I sprat
    srednji deo, lokali 252 i 267
  • 064.236.01.65
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Uslovi korišćenja sajta

Vlasnik domena www.skolastranihjezika-smiley.edu.rs je Škola stranih jezika Smiley - Novi Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takodje vlasništvo Škole stranih jezika Smiley - Novi Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Škola stranih jezika Smiley - Novi Beograd.