Naslovna

O nama

CaMLA ispiti

Online nastava

Kursevi

Kontakt

Priprema za polaganje medjunarodnih ispita

Priprema za polaganje medjunarodno priznatih ispita obuhvata obuku kandidata za sve četiri jezičke veštine (čitanje, pisanje, slušanje i govor) i prati nivelaciju Zajedničkog evropskog referentnog okvira za jezike, od nivoa A1 do C2. U školi stranih jezika Smiley kandidati se mogu pripremiti za polaganje ovih ispita, prateći pri tome nastavni plan i program preporučen od strane eminentnih izdavačkih kuća iz zemalja nemačkog govornog područja.

Kursevi traju od 2 do 4 nedelje, u dinamici od 3 puta nedeljno po dvočas. Grupe su manje a termini održavanja časova prilagodjeni raspoloživom vremenu kandidata.

Nivoi medjunarodno priznatih ispita obuhvataju sledeće:

Nivo A1: položen ispit ovog nivoa služi kao potvrda početnog nivoa znanja tj. potvrda je jezičke kompetencije koja podrazumeva razumevanje pisanog i govornog jezika na osnovnom nivou.

Nivo A2: potvrda je jezičke kompetencije na višem osnovnom nivou, što podrazumeva sposobnost razumevanja jezika u svakodnevnim govornim situacijama kao sposobnost popunjavanja formulara, te davanja osnovnih ličnih informacija.

Nivo B1: potvrda je jezičke kompetencije na početnom srednjem nivou, što podrazumeva razumevanje odlomaka iz novina kao i govornog jezika medija, pisanje osnovnih formi pisama, mogućnost izražavanja ličnog mišljenja o odredjenoj temi.

Nivo B2: potvrda je jezičkih veština na višem srednjem nivou i koristi se kao preduslov za studiranje na nemačkom jeziku, kandidat je u stanju da razume složenije tekstove kao i apstraknije tekstove, takodje može da piše na zadatu temu i da argumentovan odgovor, ulazi u diskusiju sa drugima i izražava svoje stavove kroz slaganje ili neslaganje.

Nivo C1: služi kao potvrda znanja na naprednom srednjem nivou, takodje mnogi fakulteti u nemačkom govornom području prihvataju ovaj ispit kao potvrdu jezičke kompetencije potrebne za akademsko usavršavanje, na kome kandidat razume duže odlomke, izveštaje kao i složene tekstove napisane na akademskom nivou, služi se jezičkim frazama i idiomima, u stanju je da polemiše o kompleksnim problemima i temama.

Nivo C2: potvrda znanja jezika na visokom nivou, kandidat razume skoro sve oblike pisanog ili govornog jezika sa velikom lakoćom, u stanju je da sumira i sintetiše informacije, te izrazi svoje mišljenje na precizan i originalan način.

upis novih kandidata online kursevi

Kontakt info

  • Jurija Gagarina 229
    TC ENJUB, Blok 45 I sprat
    srednji deo, lokali 252 i 267
  • 064.236.01.65
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Uslovi korišćenja sajta

Vlasnik domena www.skolastranihjezika-smiley.edu.rs je Škola stranih jezika Smiley - Novi Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takodje vlasništvo Škole stranih jezika Smiley - Novi Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Škola stranih jezika Smiley - Novi Beograd.